Wandelen in het Fieschertal
 
Wandelen in het Fieschertal
Het Fieschertal is gevormd door de Fieschergletsjer en eindigt bij het dorp Fiesch. Even voorbij Fiesch stroomt de gletsjerbeek de Wyswasser in de Rhône. Egga ligt op de oostwand van het Fieschertal, en kijkt uit op de westwand. Beide wanden zijn geweldig mooi, en vanaf Egga loopt direct een voetpad naar de gletsjerbeek. Dit pad is heel mooi en afwisselend, hier en daar steil maar niet lastig.

Voetpad over de "duintjes" direct onder Egga, zijwand Fieschertal
  Zicht vanaf Stei op Bodma en Fieschertal
Rondje Fieschertal
Prachtig is, ook bij minder goed weer of harde wind, een "rondjefieschertal": over de randmorene naar Bodma, daar afslaan en een vrij steil zigzaggend pad volgen naar beneden naar het Fieschertal, over het kronkelende asfaltweggetje ronddolen door dit prachtige bultrotsendal met vooral aan het begin schilderachtige dorpjes en weggetjes, en onder Egga weer het steile pad omhoog nemen. In het voorjaar een enorme bloemenweelde uit verschillende hoogtezones, en in de herfst onvoorstelbaar mooie kleuren.

Landbouwweggetje in het Fieschertal
  Landbouwweggetje in het Fieschertal, dalopwaarts

Fieschertal met zicht op de zijwand onder Egga

Fieschertal gezien vanaf de zijwand onder Egga
Oude voetpaden en dorpjes naar Fiesch
Een leuk alternatief: bij Egga het Fieschertal in, onderlangs de bultrotsen en langs de gletsjerbeek, en dan het oude pad in naar Zer Brigge. Een juweeltje van een pad en van een gehucht. Doorsteken naar Wichel en weer terugsteken naar het stokoude kerkpad naar Fiesch, ook weer een juweel van een pad. De trein en Luftseilbahn vervoeren je comfortabel terug.
Het oude kerkpad naar Fiesch  
Vanaf de brug over de kloof met ver in de diepte de gletsjerstroom en via spannende ronde bergen klim je naar de Fieschergletsjer, of je wandelt de andere kant op het Fieschertal in. Je kunt ook de klim wagen vanuit het Fieschertal naar Märjela, en zo de Aletschgletsjer betreden.

Fieschergletsjer met Oberaarhorn

Fieschergletsjer vanaf de bultrotsen aan het begin van het Fieschertal
 
 
 
  Eeuwenoud voetpad van Wirbel naar Zer Flie
Das alte Schulhaus in Zer Flie, helemaal in de loodrechte rotswand opgenomen  
   
Fieschergletsjer, gezien vanaf de Wannenhorn.  
 
  Wandelpad in het begin van het Fieschertal.