Wintersportmogelijkheden
Wintersport in Bellwald
Er komt een skibus langs de deur. Deze vervoert je met al je spullen gratis naar loipe of pistes. Of gewoon naar het dorp of de kabinelift.
Het is ongeveer anderhalve kilometer lopen naar de skilift van Bellwald. Het skigebied heeft 35 km blauwe, rode en zwarte pistes. Twee stoeltjesliften en twee skiliften bedienen het gebied. Er is bij goede sneeuwcondities een kleine maar erg leerzame en prachtig gelegen langlaufloipe van een paar km.
 
  Het skigebied van Bellwald is erg gezellig en gezinsvriendelijk. Er zijn een grote snowgarden met verschillende speelse lesmogelijkheden, veel ski-klasjes, een spectaculaire slee-piste, en gezellige zitjes op terrassen en bankjes rondom het begin- en eindpunt ("Gassen"). Sinds 2010 zijn hier meerdere aprťs ski gelegenheden gekomen. De piste loopt gedeeltelijk door het bos en tussen vakantiehuisjes door, je kunt tot de winkels afdalen. Gassen bereik je te voet zowel via winterwandelwegen als via een wandelpad vanuit Bellwald. Ook op deze paden is het geweldig sleeŽn.
Hasenland, comfortabel met het Zauberteppich omhoog
Hasenland, comfortabel met het Zauberteppich omhoog
Er is een snowpark voor stoere snowboarders en daar vlakbij sinds 2011 het "Hasennest", een picknickplek van de skischool binnen en buiten die voor ieder vrij toegankelijk is.
Bij de skischool worden lessen verzorgd in vele wintersportactiviteiten: telemarken, winterschoenlopen, carving, langlaufen, naast het gewone skiŽn en snowboarden. Ook worden er excursies georganiseerd bijvoorbeeld naar onze bergtop de Risihorn.
Voor info: www.bellwald.ch
piste Hasenland, en weer omlaag

 
Ouders met jonge kinderen kunnen een "partnerpas" kopen voor de piste. Al skiŽnd merken ze dat ze niet de enige zijn, vooral buiten de schoolvakanties. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen 's ochtends opgevangen worden in de Kinderhort bij de piste, en voor jongere kinderen is via Tourismus opvang aan te vragen.
Vanaf 21/2 jaar kunnen kleuters 's middags dagelijks deelnemen aan een "Schnupperstunde". Zeer aan te bevelen: de ouders kunnen meehelpen en de kinderen leren hier alle nodige skivaardigheden. Na afloop van de Schnupperstunde kan nog gratis een uur gebruik gemaakt worden van alle voorzieningen van de Snowgarden. Aanmelden is niet nodig, en afrekenen kan bij de lerares.
 

Afdaling naar Bellwald

De piste loopt gedeeltelijk door het bos en tussen vakantiehuisjes door. Gassen bereik je te voet zowel via winterwandelwegen als via een wandelpad vanuit Bellwald. Ook op deze paden is het geweldig sleeën.
Afdaling naar Bellwald
skiŽn boven Bellwald SkiŽn boven Bellwald.  
  De sleepiste van Bellwald... sneeuwpret.
  Sneeuwpret(... sneeuwbui).  
  Met de slee bij Stei, onder Bellwald  
Wintersport elders
  • In het Aletschgebiet is een groot skigebied met 100 km pistes, zowel blauw, als rood en zwart. Hieronder zijn diverse dalafdalingen. Het skigebied wordt ontsloten door 33 liftinstallaties.Vanaf Fiesch (zowel groot parkeerterrein als treinstation, 1 halte voorbij FŁrgangen) kan je met een skipas dit hele gebied gebruiken.
    Voor info: www.fiesch.ch.
  • De sleepiste tussen Bettmeralp en Betten Dorf is een aanrader: meer dan 10 km prachtig sleeŽn en vanaf Betten Dorf met de kabine verder naar beneden voor een paar frank.
  • In het Goms is een zeer uitgestrekt langlaufgebied met 100 km loipes. Vanaf Niederwald, een halte oostwaarts met de trein, strekt dit zich uit tot Oberwald, het begin van het dal. Al in Bellwald bij de kabinelift kan je voordelige speciale treinkaarten voor het Goms kopen, variërend van een week tot een dag. De loipes beginnen en eindigen bij alle stations en haltes, en de treinen hebben binnen rekken voor de ski's.
    Voor info: www.loipe-goms.ch
  Winterwandelen in het Aletschgebied winterwandelen in het Aletschgebied
SkiŽn in het Aletschgebied SkiŽn in het Aletschgebied  
  Ademloos genieten van de winterse Aletsjgletscher
Eindeloze pistes in het Aletschgebied  
  Wandelen, skaten en langlaufen bij Reckingen
De winterse Rhône  
  Gomsdal, dorpsstraat Gluringen
Gomsdal, naar Ritzingen  
  Gomsdal, wandelen en langlaufen bij Blitzingen
Rustig glijdend door het Gomsdal bij Biel  
Winterwandelwegen
Er zijn veel winterwandelwegen. Deze zijn van Egga naar Bellwald, van Bellwald naar Niederwald, in Bellwald, in het Fieschertal, in het Aletschgebiet, in het Gomsdal en in het Binntal.